Szeretettel köszöntelek a EGY CSEPP közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGY CSEPP vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a EGY CSEPP közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGY CSEPP vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a EGY CSEPP közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGY CSEPP vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a EGY CSEPP közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
EGY CSEPP vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nincs olyan ember, aki ne hallott volna erről, de érdemes újraértelmeznünk!
Omega-3 zsírsavak
"Ha végigkövetjük a tudományos kutatást a zsírok területén, láthatjuk, hogy először kiderítették, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros, majd finomodott a vélemény, hogy a telítetlen és telített zsírok aránya számít elsősorban, ekkor kezdtünk olajjal főzni. Később következett a CLA kedvező hatásaira vonatkozó információ (mely egy telítetlen zsírsavat, úgynevezett omega-6 zsírsavakat tartalmaz). Az utóbbi évek megfigyelése, hogy igazából az omega-3 zsírsavak fontosak. Úgy tűnik, ebből valóban nagyon keveset viszünk be a szervezetünkbe. Ez csak nagyon alapos kutatások során derülhetett ki. Érdekes például, hogy az állatok húsa is elég sok omega-3 zsírt tartalmaz. Pontosabban: tartalmazhat. Ha egy állat legel, akkor ez valóban igaz. De ha szemestakarmányt fogyaszt, akkor töredékére csökken az omega-3 zsírtartalom. A legelés visszaszorulása az egyik lehetséges magyarázata annak, hogy az ember sem kap elég omega-3 zsírsavat. Honnan pótolhatjuk hát a „veszteséget”? Az egyik lehetőség az állatok megfelelő táplálása, ami nem egyszerű feladat (bár nem is megoldhatatlan). A másik lehetőség: együnk több halat. Főleg a hidegvízi halak tartalmaznak sokat (makréla, pisztráng). De a lenolajban is elég sok van, és a repceolajban is található, bár kevesebb. Kapható halolaj kapszula is. Ez főleg azoknak ajánlhatók, akik nem szeretik a halat.
Az omega-3 kedvező hatásai egész listát tesznek ki. Egyes bőrgyulladások javulnak, ha kielégítő a bevitel. De például a depresszió is javul, és a szívre is kedvező hatása van."
Már tudom: Az sem mindegy, hogy vízben oldódik-e, vagy sem.
Ha szeretnél egy orvosi előadást meghallgatni róla, keress meg a banjo@citromail.hu címen, és küldöm.
Üdv Magdi
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!